Как да изберем индустриални почистващи кърпи?

Какво са индустриални почистващи кърпички?

Индустриалните кърпички са изключително практични и подходящи за почистване на масла, подходящи за ежедневно почистване в много индустрии или фабрични цехове. Те обикновено се правят от специални нетъкани материи, които могат да почистват твърди вещества като мазнини, лепила, бои, бактерии, както от ръцете, така успешно и от инструменти, машини и повърхности.

Кърпи от нетъкана материя няма да оставят влакна, мъх или памук върху почистваната повърхност. Най-добрите нетъкани тъкани са направени от синтетични влакна: полиестер и полипропилен, които са здрави, меки и почти напълно отговарят на качеството на тъкания текстил, а струват колкото хартиените.

Това е особено важно при почистване на електронно оборудване, тъй като мъхът може да доведе до натрупване на заряди и може да повреди оборудването. Тъканите без власинки също са подходящи за полиране, обезпрашаване и избърсване на инструменти.

Индустриалните почистващи кърпи се използват широко, тъй като имат различна текстура и размери на тъканта. Грапавата страна се използва за избърсване на мазнина, а гладката страна се използва за избърсване на ръце, удобна и мека. Може също да избирате между сухи и предварително напоени със специален разтвор, според нуждите и предпочитанията.

Следователно кърпите за премахване на масла и мазнина са идеалното преносимо решение за почистване във всяка индустрия и всеки професионалист.

Подходящи за различни среди

Едно от най-добрите предимства на използването на промишлени антибактериални кърпички е, че те са подходящи за различни среди. Ето защо, независимо къде се намирате, работите в офиса, работилницата или работите в движение, това е много подходящ продукт за бързо почистване, за да осигурят високо ниво на хигиена на вашето работно място.

Антибактериалните кърпи могат да се ползват за почистване на всяко работно място, от избърсване на малки разливи до почистване на оборудването на работното място в края на работния ден. Тези продукти ще подобрят процедурите ви за почистване, също и ще съкратят времето за това. Можете също да използвате този продукт и вкъщи – за да направите дома си чист и хигиеничен като работното място.

Защо индустриални кърпички?

Предимства

Индустриалните кърпички, ролки и кърпички за ръце могат да имат силни антибактериални и дезинфекционни свойства.

Някои видове съдържат бактерицидни съставки, които са достатъчни, за да убият 99,99% от бактериите.

Друг вид дезинфекциращи кърпички са предварително импрегнирани с мощни почистващи препарати за убиване на гъбички и бактерии и предотвратяване на образуването на нови микроби.

Обикновените, които намираме във всеки магазин, не са толкова абсорбиращи като индустриалните такива за еднократна употреба и с обикновената почистваща кърпа почти винаги трябва да избършете мястото два или повече пъти, за да премахнете мръсотията и петната.

Още, ако изберете промишлените почистващи кърпички, ще отделите по-малко време за пране и изплакване на обикновената кърпа или гъба и значително ще намалите риска от кръстосано замърсяване. Повторното използване на кърпа може да помогне на бактериите да се разпространят навсякъде, което е първото нещо, което искате да избегнете сега.

Индустриалните кърпи са с богата текстура, което означава, че можете лесно да премахнете мръсотията от всички неудобни ъгли и пукнатини и да почистите старателно труднодостъпните места.

Освен това този вид почистващи кърпички са силно порести и абсорбиращи, което ги прави много подходящи за всяка индустрия, която трябва да се почиства бързо и ефективно.

Кърпичките за работилница обикновено са опаковани удобно и можете да ги използвате много пъти на ден за бързо и лесно почистване. В допълнение, те имат свежа миризма, която може да придаде нов облик на вашето работно място.

Индустриалните кърпички обикновено са по-безопасни за човешкото здраве, отколкото използването на препарати, спрей бутилки и други почистващи течности. Те не отделят вредни химикали във въздуха и атмосферата.

В допълнение, многократното пръскане на течност за почистване върху машини и инструменти може да причини повреда на уреда, така че индустриалните почистващи кърпички отново са предпочитаната алтернатива.

Недостатъци на индустриалните кърпички за еднократна употреба

Както всички други продукти, и този има своите недостатъци.

Ако използвате разградима кърпа, тя е скъпа, но е екологична, в зависимост от вида и марката, която изберете. Ползването на кърпички за еднократна употреба, може да увеличи общите месечни разходи, особено днес, когато трябва да почистваме и дезинфекцираме доста по-често от преди години.

И още, ако кърпичките за еднократна употреба не се изхвърлят в контейнера за отпадъци, това може да причини проблеми на системата за отпадни води. Подобно на пластмасовите отпадъци, мокрите кърпички могат да имат отрицателно въздействие върху околната среда и да причинят дългосрочни щети на морските общности, ако попаднат в тях.

И още…

Когато избирате почистващи кърпички с промишлена сила, не забравяйте да изберете правилните такива за вашата работна линия. Например, хранително-вкусовата промишленост е различна от производствената индустрия, но не всички чисти кърпички се произвеждат в съответствие със строги хигиенни изисквания. Някои от тях изискват предварително почистване, докато други нямат антибактериални свойства. За индустрии с по-строги хигиенни изисквания използването на кърпи за дезинфекция е по-добър избор, но не трябва да разчитате само на кърпички, когато почиствате работното място. Сигурността е друго нещо, което трябва да имате предвид.

Не забравяйте да прочетете внимателно етикета и се уверете, че продукта е подходящ за вашата конкретна цел.

Предимствата са повече от недостатъците!

Безспорно може да се каже, че промишлените почистващи кърпички за мазнина са ефективен, безопасен и лесен начин да поддържате работното си място блестящо и чисто. Просто се уверете, че сте взели продукт, подходящ за вашата работа и го използвайте правилно.

Прочетете още интересни и полезни статии в блога на Итроникс.

Ако статията ви е харесала и е била полезна – споделете с приятели или оставете коментар.

Последвайте ни и във фейсбук.