Как да почистим машинните части с индустриални почистващи кърпички?

Какви са методите и техниките за почистване на инструменти и машинни части?

Маслените петна и натрупвания по частите на строителните машини се образуват главно от масло, прах, примеси и др. Ако почистването не е добро, това влияе на ефективността на работа. Знаете ли как да почистите маслото от отделните елементи на машините и след това от ръцете си? Ние можем да помогнем – опитайте индустриални почистващи кърпички.

Три принципа на почистване с индустриални почистващи кърпички

 1. Първо лесно и след това трудно, т.е. първо отстранете мръсотията по повърхността на частите и след това почистете вътрешността; първо почистете леко замърсените части, а след това почистете силно замърсените части.
 2. Изберете различни кърпички за различни материали (като гума, азбест, смола, филц, кожа и др.).
 3. Предприемете различни методи за почистване според различното естество на мръсотията (като масло, котлен камък, ръжда и др.).

Основни изисквания за почистване на части на машини и инструменти в промишлени цехове

 1. Почистете добре повърхността на частите и в същото време ги предпазете от повреда, особено обработената повърхност трябва да се поддържа с отлична чистота.
 2. Когато почиствате обработваната повърхност, може да използвате индустриални почистващи мокри кърпички без влакна, без памук, пяна, коприна или други меки материи. Мокрите кърпи не могат да повредят обработваната повърхност и е препоръчително да се използват за ежедневно почистване.
 3. Почиствайте част по част в детайл и с внимание.
 4. Почистените части не трябва да се сглобяват веднага, те трябва да бъдат покрити със смазочно масло и с чиста влагоустойчива хартия, за да се предотврати полепването на прах.

Метод за почистване на механичните части на работилницата

 1. Ръчен метод за отстраняване: Ръчно използвайте метални четки, скрепери и други инструменти, за да премахнете мръсотията по повърхността на части и компоненти. Този метод също включва използване на промишлени кърпички за мазнина или памук, коприна, продукти от синтетични влакна и велур за избърсване на повърхността на части и компоненти за отстраняване на мръсотията.
 2. Механичен метод за почистване на инструменти: Използвайте електрически или пневматични инструменти за задвижване на метални четки, меки шлифовъчни дискове и т.н., за да премахнете въглеродни отлагания, ръжда и боя върху повърхността на части и компоненти.
 3. Метод на издухване със сгъстен въздух: Използвайте сгъстен въздух, за да издухате сухия прах и утайки, покриващи повърхността на части и компоненти.
 4. Метод за измиване с вода под високо налягане.
 5. Абразивен метод на почистване: Използвайте мек и/или твърд абразив, насочен от потока сгъстен въздух или струя вода под налягане, за да почистите повърхността на частта и да премахнете слоя мръсотия. Използва се главно за отстраняване на въглеродни отлагания, ръжда и боя.

Четири изисквания за поддръжка на механичното оборудване във фабричния цех

 1. Подредено: инструменти, детайли, аксесоари и кофите с индустриални мокри кърпички за почистване са поставени подредено и спретнато. Предпазните устройства са завършени; окабеляването и тръбопроводите са завършени.
 2. Почистване: почистете оборудването отвътре и отвън; всички плъзгащи се повърхности, водещи винтове, зъбни колела, рейки и др., нямат масло или натъртвания; няма течове на масло, вода, въздух или електричество във всички части; почистване на чипове и боклук.
 3. Смазване: добавете маслото и сменете маслото навреме, а качеството на маслото отговаря на изискванията; тубата за масло, пистолетът за масло, чашата за масло, линолеумът, маслопроводът са чисти и завършени, маркировката за масло е ярка и пътят на маслото е безпрепятствен.
 4. Безопасност: Прилагане на системата за подреждане на хора и машини и смени на смени; да сте запознати със структурата на оборудването и да следвате оперативните процедури, да използвате оборудването рационално, да поддържате оборудването внимателно и да предотвратявате аварии.

Безспорно може да се каже, че промишлените почистващи кърпички за масло са ефективен, безопасен и лесен начин да поддържате работното си място блестящо и чисто. Просто се уверете, че сте взели продукт, подходящ за вашата работа и го използвайте правилно.

Прочетете още интересни и полезни статии в блога на Итроникс.

Ако статията ви е харесала и е била полезна – споделете с приятели или оставете коментар.

Последвайте ни и във фейсбук.