Как да направим модерен дом в 3 лесни стъпки?

За лично ползване или за инвестиция, модерният дом е винаги нещо желано и търсено.

Много хора смятат, че красивият и модерен апартамент е голям разход. В резултат на това любителите на този стил често се отказват от преустройството в дома си по този начин. Противно на актуалния външен вид и очакванията, модерният стил не означава високи разходи и много часове планиране. Използвайте тези няколко прости съвета и създайте свой собствен, напълно уникален интериор в актуален стил.

Планирайте разположението на мебелите

Подреждането на мебелите в модерния интериор е изключително важно. Преди всичко трябва да е функционален. Затова планирайте добре разположението на мебелите във всяка стая. Не поставяйте ненужни рафтове или шкафове – модерният стил обича простотата и пространството. Интересно и много лесно решение е поставянето на централна точка във всяка стая. Може да бъде медийна (TV) стена, камина, маса за хранене или голяма спалня. Всичко зависи от вашите предпочитания. Тогава останалите мебели и елементи на декора не трябва да отвличат вниманието от избраната фокусна точка, а напротив – да подсилват и подчертават този акцент.

Оставете колкото е възможно повече слънце и светлина

Модерният интериор обича простора, светлината. Често се осигурява чрез пропускане на възможно най-много слънчева светлина. Но задължително добавете осветителни тела и допълнително декоративно осветление, като лампиони самостоящи на пода, скрито интериорно осветление, насочващо осветление акцентиращо към картини, витрини и/или кът за четене.

Изберете модерни аксесоари

Аксесоарите създават атмосферата на целия интериор, така че те трябва да бъдат правилно подбрани. В модерния интериор не трябва да има твърде много от тях. Вместо количество, заложете и наблегнете на качеството. Семплите вази в геометрични форми или отделни картини в модерен стил са приятни допълнения, които няма да накарат стаята да се почувства претоварена. Когато избирате декорации, струва си да изберете неутрални универсални цветове – бяло, черно или сиво.

Ключовете и контактите също могат да бъдат приети като аксесоари. Може да изберете ключове и контакти в контрастиращ на стената цвят. Те са изключително важни и за безопасността на вас и дома ви. Не ги подценявайте.

Картините са също красиво допълнение на всяко помещение. Подберете ги с чувство и им намерете най-подходящото място в своя дом.

Прочетете още интересни и полезни статии в блога на Итроникс.

Ако статията „Как да направим модерен дом в 3 лесни стъпки?“ ви е харесала – споделете с приятели.

Последвайте ни и във фейсбук.