BJC пусна на пазара детектор за дим Siemens 5TC1298

BJC пуска на пазара детектор за дим, които подобряват защитата от пожар в затворени пространства, като алармират при откриване на опасни нива на пушек и дим.

По време на сън обонянието на човек почти не работи. Често миризмата на изгоряло се усеща твърде късно и реакцията не може да бъде достатъчно бърза. Въглеродният окис е газ без цвят, мирис и вкус, но е силно токсичен и не трябва да се вдишва при никакви обстоятелства.

В последно време нараства търсенето на алармени устройства за дим и CO за частни домове, гаражи, малки магазини, помещения, в които няма изградена система за пожароизвестяване.  Итроникс чрез BJC предоставя на инсталаторите и потребителите малко, лесно за инсталиране и управление устройство, което гарантира надеждност при авария и осигурява високо ниво на защита благодарение на своята технология.

Дим детектор BJC-Siemens

Основната му функция е да предотвратява рискове, причинени от отоплителни системи, газови нагреватели, котли или горелки, които могат да генерират дим и емисии на CO и да причинят пожар или отравяне с въглероден оксид.

Що се отнася до алармата в устройството – оптичният сензор за дим активира алармата незабавно при откриване на дим, а електрохимичният сензор за CO предупреждава за опасност, когато бъде открита прекалено висока концентрация на въглероден окис. Отличителна техническа особеност е, че алармата се активира не само в зависимост от концентрацията на газ, но и от нейната конкретна продължителност.

Трябва да се отбележи, че животът на батерията е 10 години, както и че монтажът й е подходящ и за битови помещения, каравани и кемпери, без да е необходимо допълнително окабеляване.

Детекторът Siemens 5TC1260-4 вече получи глобален VdS сертификат, базиран на серията стандарти EN 50291, потвърждавайки максималната сигурност на устройството. Може да предотврати пожари и отравяне с въглероден окис и предлага надеждна и точна сензорна технология. Освен това предупреждава своевременно и силно и се вписва перфектно във всеки модерен интериор.

Цената на детектора за дим е 44,56 лв. без ДДС.

За поръчки: 0888001936

Прочетете още интересни новини.

Последвайте ни и във фейсбук.