Нов контакт Schuko с USB A и USB C зарядно за бързо зареждане – адаптирайте проектите си към европейските разпоредби EU 2022/2380

Итроникс представя нов механизъм на BJC-Siemens, а именно електрически контакт Schuko с USB A и USB C зарядно за бързо зареждане с Power Delivery Protocol. В очакване на влизането в сила на новия регламент на ЕС 2022/2380. Този регламент изисква от края на 2024 г. всички електронни устройства, продавани в Европа, да имат USB-C като конектор и всички зарядни устройства да са съвместими с протокола.

Технологията Power Delivery позволява комуникация между зарядното и устройството, като оптимизира скоростта на зареждане и намалява загубите на енергия поради прегряване, което от своя страна удължава полезния живот както на зарядното, така и на мобилното устройство. В момента производители като Apple (включително най-новия iPhone 15), Samsung, Google, LG и Huawei вече поддържат този протокол, но до края на 2024 г. всички устройства, пуснати в Европа, трябва да бъдат съвместими.

В допълнение, той е съвместим с устройства с протокол за бързо зареждане като тези на Huawei и Xiaomi, както и с други устройства на пазара, които все още не са адаптирани към новата директива.

С мощност от 20 W, този контакт позволява бързо и ефективно зареждане, елиминира дългото време на изчакване и позволява едновременно зареждане на две устройства като смартфони, таблети или слушалки, които са винаги защитени от температура и претоварване.

За разлика от други производители, контакт Schuko с USB A и USB C зарядно за бързо зареждане е съвместим със стандартни конзолни кутии, без да се компрометира наличното пространство за окабеляване. Освен това, тъй като е същият като стандартен контакт, неговата смяна е бърза и лесна, което допълнително улеснява актуализирането на съществуващите инсталации.

Новият контакт Schuko с USB A и USB C зарядно за бързо зареждане се предлага в сериите Mega, Iris, Iris Plus, Miro, Style и Viva, с множество опции за цвят и за адаптиране към всяка среда с доказаното качество на Siemens, подкрепено от десетилетия опит в технологиите и устойчивостта.

Този продукт се отличава и с това, че е екологично достоен и ефективен, тъй като консумацията му в режим на готовност е по-малка от тази, изисквана от взискателната европейска директива за енергийна ефективност.

Така новата база Schuko® с USB A+C съчетава значително техническо подобрение и голяма лекота на инсталиране.

Контакт Schuko с USB A+C зарядно устройство

Нов контакт Schuko с USB A и USB C зарядно за бързо зареждане – адаптирайте проектите си към европейските разпоредби EU 2022/2380.

Прочетете още интересни новини.

Последвайте ни и във фейсбук.