Индустриални превключватели – Какви са основните характеристики и предимства на често използваните индустриални превключватели?

Какви са основните характеристики и предимства на често използваните индустриални превключватели?

В днешно време, с бързото развитие на технологията за промишлени превключватели, той се използва широко в много области, особено в трите области на енергетиката, транспорта и металургията. Той е известен като трите потенциални индустрии на приложения за промишлени превключватели. След прилагането на индустриални превключватели С толкова широк спектър от области, какви са характеристиките и предимствата на индустриалните превключватели?

1. Какво е индустриален превключвател?

Първо, нека разберем какво е индустриален превключвател? Индустриалните комутатори се наричат ​​още индустриални Ethernet комутатори. Поради тяхната специална работна среда и функционални изисквания, индустриалните превключватели имат много функции, които не са налични в гражданските и търговските превключватели. Те имат богата продуктова серия и гъвкава портова конфигурация, която може да отговаря на различни индустриални контроли. Изискванията за използване на областта.

2. Какви са основните предимства на индустриалните превключватели?

1). Използване на компоненти от промишлен клас: Индустриалните превключватели имат високи изисквания за избор на компоненти и трябва да издържат на тежки среди. Следователно, те могат да се адаптират добре към индустриални среди и да поддържат индустриални приложения в различни тежки среди.

2). Мрежа за бързо звънене и бързо резервиране: Индустриалните комутатори обикновено имат бърза мрежа за звънене и функции за бързо резервиране, а времето за резервиране на системата може да бъде по-малко от 50 ms. Въпреки че търговските продукти също могат да образуват излишна мрежа, времето за самовъзстановяване е повече от 10-30 секунди, което не може да отговори на използването на индустриална среда. Например, времето за самовъзстановяване на индустриалния пръстеновиден мрежов превключвател, разработен и произведен от Utepu, е най-малко 20 ms.

3). Супер производителност срещу смущения: Превключвателите от индустриален клас имат силни характеристики против смущения, те могат да работят в тежки електромагнитни среди и имат високи нива на мълниезащита, хидроизолация, антикорозия, удар, антистатично ниво и др. Ниво на защита , докато превключвателите за търговски клас нямат тези характеристики. Например, 8-портовият POE пълен Gigabit индустриален комутатор на Итроникс има 6KV мълниезащита, индустриална 4-степенна защита и възможности за защита от смущения.

4). Адаптиране към широка температурна среда: Индустриалните ключове обикновено използват гофрирана метална обвивка, която има по-добро разсейване на топлината и по-силна защита. Може да работи нормално в температурния диапазон от -40°C до +75°C и може да се адаптира добре към сложни температури. И влажност. Въпреки това, търговските превключватели могат да работят само в диапазона от 0°C до+50°C, което не може да отговори на работните изисквания в сурови климатични среди.

5). Дизайн на резервно захранване: Захранването е много важна част от промишлените ключове. Прекъсванията на захранването обикновено представляват повече от 35% от процента на повреда на оборудването. За да се избегнат проблемите, причинени от прекъсвания на захранването, индустриалните превключватели приемат дизайн с двойно захранване, за да осигурят стабилна и надеждна работа на системата. Търговските продукти обикновено използват AC единично захранване, което не е подходящо за приложения в индустриална среда.

6). Дълъг експлоатационен живот: Индустриалните превключватели приемат решения от промишлен клас от материали за корпус до поддържащи компоненти, така че продуктът има по-висока надеждност и по-дълъг експлоатационен живот. Общият експлоатационен живот е >10 години, докато експлоатационният живот на обикновените търговски превключватели е 3-5 години.

Традиционният Ethernet не е предназначен за индустриални приложения. В началото на проектирането адаптивността на индустриалната полева среда не беше взета предвид. Следователно, в условията на тежка работна среда, като време и прах, стабилността на обикновените търговски превключватели ще бъде силно оспорена. Появата на индустриални комутатори решава много проблеми на отвореност, в реално време, синхронизация, надеждност, защита от смущения и сигурност и се превръща в инструмент за предаване, който може да се адаптира към сложни индустриални среди и да улесни разгръщането на мрежи за индустриална автоматизация.

индустриални превключватели

За допълнителна информация и консултация може да се обърнете към специалистите на Итроникс.

Прочетете още интересни и полезни статии в блога на Итроникс.

Ако статията ви е харесала – споделете с приятели.

Последвайте ни и във фейсбук.