Соларни кабели за плаващи фотоволтаични системи

Ново, актуално, иновативно – плаващи фотоволтаични системи.

Този тип соларни системи бързо набират популярност по целия свят. Очакваме ги скоро и в България.

Вероятно те ще бъдат инсталирани на места като промишлени водни басейни, язовири, резервоари за напояване/обезсоляване, водни канали, специално изградени басейни и т.н., като са перфектното съвпадение на съществуващите хидроенергийни инфраструктури. 

Независимо от техния размер и място, тези иновативни плаващите соларни инсталации изискват висококачествени кабели, които да осигуряват максимална производителност в присъствието на вода, отлични механични свойства и превъзходна устойчивост на слънчева светлина и увреждания.

В една плаваща фотоволтаична инсталация кабелите трябва да издържат на неблагоприятните условия на околната среда като корозия, слънце, лошо време и студена среда. Те също трябва да бъдат изключително гъвкави, механично здрави, както и устойчиви на усукване, абразия, UV и озон.

Външната обвивка на кабела трябва да бъде проектирана така, че да бъде водоустойчива и постоянно потопяема и не трябва да отделя токсични химикали при контакт с вода.

Поради тези причини гумените кабели са най-добрият избор в плаваща слънчева централа.

Итроникс предлага кабели и тръби за всички видове потопяеми приложения от доказани европейски производители с голям опит.

Соларни кабели, предназначени за инсталация в плаващи слънчеви системи

В сравнение с традиционните наземни и покривни соларни паркове, развитието на плаващи слънчеви централи представлява различни предизвикателства поради хидродинамични натоварвания върху конструкцията, риск от корозия и допълнителни компоненти, които трябва да бъдат проектирани, инсталирани и поддържани.

От съществено значение е да използвате гумени кабели с най-висока производителност, за да работите с пълен капацитет въпреки суровите условия на околната среда. Итроникс ЕООД предлага гама от специализиране гумени кабели, които осигуряват максимална електрическа производителност при екстремни метеорологични условия, които могат да възникват при продължително излагане на кабелите на плаваща слънчева система.

Итроникс ЕООД – надежден доставчик на кабели и тръби за соларни системи

С развитието на технологиите се появяват нови нужди, което води до разработване и производство на нови типове електрически кабели, които предлагат по-висока специфика, ефективност, защита и устойчивост.

Може да се доверите на Итроникс ЕООД за консултация и доставка на всички видове кабели, както и на иновативни решения за специализирани изолирани проводници, необходими за изграждане на плаващи слънчеви системи. 

Соларни кабели и тръби за плаващи фотоволтаични системи
Соларни кабели за плаващи фотоволтаични системи

Прочетете още интересни и полезни статии в блога на Итроникс.

Ако статията ви е харесала и е била полезна – споделете с приятели или оставете коментар.

Последвайте ни и във фейсбук.